POZOVITE NAS NA TELEFONE: 027/323-118, 063/81-87-566, 066/323-188

ISTANBUL Istaknut

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

ISTANBUL
/6 DANA AUTOBUSOM-3 NOĆENJA/
Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL PROMO CENA 29.12.2021.-03.01.2022. 3* 115 € 4* 129 €
Polazak iz: Ĉaĉka, Kraljeva, Vrnjaĉke Banje, Trstenika, Kruševca, Niša
DOPLATA za polazak iz Užica 10 €(transfer do Preljine), iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Požege 7€ (transfer do Preljine). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika.

*Umanjene za polazak iz Niša 10 €.
1.DAN: KRALJEVO – ISTANBUL- 29.10.2021.
Polazak iz Čačka (Preljina) u 16 h, Kraljeva-autobusko stajaliste na Keju oko 17 h . Nastavak puta ka Nisu-ulazak putnika iz Nisa u dogovoreno vreme kod bivseg Tempa. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima .
2.DAN : ISTANBUL. -30.12.2021.
Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog vodiča: staro jezgro Istanbula, Zlatni rog, obilazak modernih kvartova Istanbula: centar grada Taksim i Bejolu, Bosfor , palata Dolmabahče.... Fakultativni odlazak na pesačku turu-dzamija Sulejmanija sa stručnim vodičem. Slobodno vreme za šoping - Kapali čaršija. ( bazar sa preko 4.000 radnji) . Istanbul je najpopularnija šoping destinacija , a orjentalna strast za trgovinom se ovde prikazuje u svoj svojoj raskoši. Pravo mesta za šoping je Kapali čaršija (jedan od prvih tržnih centara Evrope) , gde se prepliću ponuda nakita, keramike (karakteristične plave boje) i tekstila. Smestaj u hotel. Noćenje.
3.DAN: ISTANBUL-31.12.2021. Doruĉak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Prinĉevskih ostrva – arhipelag od devet ostrva koja se nalaze u Mramornom moru. Prinčevska ostrva danas predstavljaju jednu od turističkih atrakcija. Na ostrvima je zabranjena upotreba motornih vozila, a osnovni vid prevoznog sredstva su konjske zaprege. Slobodno vreme za individualnu proslavu Nove godine u nekom od restorana ili na Taksim trgu. Noćenje.
4.DAN: ISTANBUL -01.01.2022.
Kasni doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog –najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmebahče palata, poslednje sedište sultana , Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumeni hisar-čuvena vizantijska tvrĎava, Jedi kule ( sedam kula) , Devojačka kula, Jildiz palata….Nakon krstarenja , odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Nakon toga , fakultativni obilazak Dolmebahĉe palate, poslednje sedište sultana. U večernjim časovima fakultativni odlazak na Tursko veče u nacionalni restoran sa muzikom-repriza Nove godine. Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN : ISTANBUL -02.01.2022.
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenja Carigrada ( GRAND TURA): Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda , Hipodrom , Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije , Plava dţamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske imperije. Planiran povratak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.
6.DAN:KRALJEVO -03.01.2022.
Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovima, oko 6h, sve u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
ARANŢMAN OBUHVATA:
 autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
 smeštaj u Istanbulu, u izabranom hotelu 3* ili 4* u Istanbulu 1/2 ili 1/3 standardnim sobama,
na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
 obilaske prema programu putovanja ( Istanbul –panorama grada )
 usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
 troškove organizacije putovanja
ARANŢMAN NE OBUHVATA:
 fakultativne izlete i ulaznice,
 meĎunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uplatiti u agenciji )
 individualni troškovi
CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:
 Obilazak Aja Sofije, Plave Dzamije i Top Kapi palate (bez ulaznice ua Top Kapi palatu) - 20 € - obilazak sa lokalnim vodicem
 Tursko veče – 35 €
 Krstarenje Bosforom sa Vaseljenskom patrijaršijom – 20 €
 Dolmebahče palata – 30 €
 Dzamija Sulejmanija- 10€
 Prinčeva ostrva-25€
NAĈIN PLAĆANJA:
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak ĉekovima do 15.03. 2022. godine (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije - svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);
-Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS , na dan uplate.
POPUSTI ZA DECU :
* Dete do 2 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20€ ,ima svoje mesto u autobusu, I sopstveni ležaj
*Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 40 €, (cenu karte).
*Deca do 12 godina ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu.
DOPLATE ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU:
*Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 40 €
*Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviĎena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 20 €.
*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 10 €
* Doplata za 1/1 sobu je 60 €
OPIS HOTELA:
Nalazi se u starom istorijskom jezgru (Laleli, Aksaraj…), u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije. U hotelu je dostupan WI-FI, Sobe su 1/2i1/3 .Svaka soba poseduje klimu i zasebno kupatilo, TV. U svom sastavu poseduje restoran nacionalne kuhinje i kafe bar.
-U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 12:00 časova, po lokalnom vremenu. Tačni nazivi hotela biće poznati 7 dana pre početka putovanja.
NAPOMENA
* U sluĉaju zatvaranja granica ili uvoĊenja obaveznog PCR testa, uplaćen novac se vraća u celosti.
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
*Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.
*Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviĎenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
*Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. *Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. * Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.
*MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u zemlju EU.
*VAŢNO OBAVEŠTENJE : PASOŠI DRŢAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE KOJI PUTUJU U TURSKU MORAJU IMATI ROK VAŢENJA MINIMUM 6 MESECI OD DANA IZLASKA SA TERITORIJE TURSKE.
*ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. *Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podreĎeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanjesituacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svomsadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedištepodešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladnoi sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje meĎuputnicima i osećaj

Pročitano 282 puta

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

KURSNA LISTA

Trenutno na sajtu

Ko je na mreži: 35 gostiju i nema prijavljenih članova

Postavite nam pitanjeKako do nas