POZOVITE NAS NA TELEFONE: 027/323-118, 063/81-87-566, 066/323-188

×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/425

OHRID Istaknut

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

OHRID
MAKEDONSKI BISER
“Ko ga jednom poseti, uvek mu se vraća”
30.12.2021.-03.01.2022.- DVA NOĆENJA
Ohrid je grad - spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava). Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjovekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka .

CENA ARANŢMANA: 65 € - polazak iz Niša i Leskovca
Polazak iz: Ĉaĉka, Kraljeva, Vrnjaĉke Banje, Trstenika, Kruševca, Niša i Leskovca
DOPLATA za polazak iz Užica 10 €(transfer do Čačka), iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Požege 7€ (transfer do Čačka). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika.
1.Dan– ĈAĈAK (30.12.2021.)
Polazak iz Čačka u 22h. Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.
2. Dan –OHRID(31.12.2021.)
Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak sa vodičem starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrĎava, Sv. Jovan Kaneo, amfiteatar... ). Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel “PRESTOL” 3* koji se nalazi uz samo Ohridsko jezero. Slobodno vreme za individualni doček Nove godine u nekom od restorana ili na trgu. Noćenje.
3. Dan - OHRID – VEVCANI-STRUGA – OHRID (01.01.2022.)
Kasni doručak. Slobodno vreme ili odlazak fakultativno do Vevcana. Voznja prema Vevcanima. Obilazak znamenitosti I slobodno vreme. Odlazak do Struge. Obilazak Struge I krace zadrzavanje. Povratak do centra Ohrida I slobodno vreme. Odlazak u hotel. Slobodno vreme za individualnu reprizu Nove godine u nekom od restorana ili na trgu. Noćenje.
4.Dan -OHRID –- MANASTIR SVETI NAUM – BILJANINI IZVORI - KRALJEVO (02.01.2022.)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet do manastir Sv. Nauma. Obilazak manastira Svetog Nauma koji je izgraĎen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero, okolne planine i izvor i crkva Svete Petke. Uživanje u raskošnoj lepoti paunova kojih ima puno u kumpensi Svetog Nauma. Poslušati i pomoliti se nad grobom Svetog Nauma i čuti “otkucaje srca”. Po povratku u Ohrid, slobodno vreme ili fakultativni odlazak na Biljanine izvore. Oko 17 časova povratak za Srbiju.
5 .Dan - KRALJEVO (03.01.2022)
Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovma.( oko 02h) .Kraj puta.
CENA ARANŢMANA OBUHVATA
- prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema)
- smeštaj u hotelu „PRESTOL“ 3*(po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/3 sobama na bazi dva noćenja sa doručkom,
- panoramsko razgledanje Ohrida u pratnji vodiča
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja
- troškove organizacije putovanja
CENA ARANŢMANA NE OBUHVATA
- putno zdravstveno osiguranje
- individualne troškove
- fakultativne izlete
POPUSTI ZA DECU
*Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 30 €, (cenu karte).
*Deca do 12 godina ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu.
DOPLATA ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU
*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 10 €
*Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 €
NAĈIN PLAĆANJA
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima do 15.03. 2022. godine (čekovi se deponuju u agenciji
prilikom rezervacije - svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);
FAKULTATIVNI IZLETI
-Odlazak do svetog Nauma 10 € (minimum 25 osoba)
- Obilazak Vevcana I Struge 15€, cena za decu 10 € (minimum 25 osoba)
- Biljanini izvori 5 € (minimum 25 osoba)
OPIS SMEŠTAJA :
HOTEL „PRESTOL” ★★★ Hotel se nalazi na obali Ohridskog jezera, na udaljenosti od centra Ohrida 7 km, na potezu gde se nalaze najlepši hoteli u kojima uvek odsedaju turisti koji posećuju Ohrid, a koji imaju u posedu svoje plaže. Hotel raspolaže renoviranim porodičnim sobama, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa balkonom i pogledom na jezero ili planine. Nudi besplatan bežični internet koji je dostupan u čitavom hotelu, kao i besplatan parking. Sve sobe imaju plazma TV sa kablovskim kanalima, klima ureĎaj, sef, mini-bar, a kupatila su opremljena sa tušem i fenom za kosu. Recepcija hotela radi 24h, a gostima su na raspolaganju usluge pranja veša, peglanja, dnevna usluga pospremanja soba, kao i prostorije za sastanke i bankete. Hotel sadrzi restoran, bar, baštu, otvoren bazen (koji radi sezonski) ILI DRUGI HOTEL ISTE KATEGORIJE. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pre putovanja.
NAPOMENA
*Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
*Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.
* Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.
*Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
* DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeća lična karta ili važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.
*Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja, Tomash Tours Licenca A15 OTP 14/2021 od 24.02.2021.
Organizator: Turistička agencija TOMASH TOURS d.o.o. poseduje garanciju putovanja u visini od 100.000 eura, za Licencu A15, kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeĎuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeĎuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su odreĎene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj
50-805-0162249.6 od 02.02.2021.godine .
GARANT: HALKBANK a.d. Beograd, Milutina

Pročitano 181 puta

Galerija slika

{gallery}425{/gallery}

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

KURSNA LISTA

Trenutno na sajtu

Ko je na mreži: 15 gostiju i nema prijavljenih članova

Postavite nam pitanjeKako do nas