POZOVITE NAS NA TELEFONE: 027/323-118, 063/81-87-566, 066/323-188

ponedeljak, 02 decembar 2019 17:46

LJUBLJANA Istaknut

Napisano
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

ZIMSKA SLOVENAČKA BAJKA

LJUBLJANA

SRETENJE 14.02.-18.02.2020

LJUBLJANA je jedna od najmanjih prestonica u Evropi, a Slovenija se, sa nešto više od dvadeset hiljada kvadratnih metara teritorije takođe ubraja u manje evropske države. I pored svih brojki, Sloveniju često nazivaju „Evropa u malom”, jer je od svih evropskih metropola usvojila ponešto. Kvalitet života je na visokom nivou. Na svakom koraku će vas oduševiti dobra organizacija i urednost po nemačkom i austrijskom modelu. S druge strane, uživanje u vinu, kafi, hrani i umetnosti, na čiju raširenost je verovatno uticala blizina mora i Italije, podsetiće vas na mediteranski šarm primorskih mesta. Ljubljana je grad koji u isto vreme ima sve ono što svaka veća svetska metropola može da ponudi i mirniji tempo svakodnevnog života koji se sreće u manjim gradovima. Neko ko pokuša da pronađe noćni provod poput onog koji se sreće po berlinskim, pariskim i londonskim klubovima, mogao bi se razočarati. Međutim, svaki posetilac će u Ljubljani doživeti radost otkrivanja mesta punih energije, svežine, kreativnog naboja i dobrog ukusa.
Ljubljana je otvoren i gostoljubiv grad. Veliki broj turista koji svakodnevno dolaze u grad doprineo je širenju lepe reči. U turističkim brošurama Ljubljanu često nazivaju „drugim Pragom”, iako se to lokalnom stanovništvu ne dopada previše, s obzirom da grad ima drugačiji genius loci. Ulaskom Slovenije u Evropsku Uniju i dolaskom EasyJet-a na ljubljanski aerodrom, ovaj grad je postao omiljena vikend-destinacija. Samopouzdanje, veru u nacionalne kvalitete i pokretačku energiju, Slovenija je dobila kad je postala članica Evropske Unije, nakon ekonomske renesanse posle osamostaljivanja 1991. godine.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.Dan - petak 14.02. Niš-Ljubljana -  polazak iz Niša sa parkinga kod Tempa u večernjim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije, sa usputnim pauzama.

2.Dan - subota 15.02. Ljubljana – Dolazak u Ljubljanu. Obilazak istorijskog centra grada: Prešernov trg, spomenik France Prešerna, Franjevačka crkva, Tromostovlje, remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća, Zmajev most simbol Ljubljane… Ljubljanski grad – srednjovekovni zamak na brdu iznad grada. Slobodno za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.Dan - nedelja 16.02. Ljubljana – Postojnska jama – Trst - Doručak. Fakultativni izlet: odlazak do Postojnske jame-jedne od najvećih i najpoznatijih pećina u Evropi. Pećina krije jedinstven podzemni  svet  endema  kao što je čuvena  “čovečija ribica”. Obilazak pećine jedinstvenim turističkim vozićem uz mogućnost fotografisanja reliktnog pećinskog nakita, koji će vas impresinorati svojom neponovljivošću. Nakon obilaska Postojinske jame polazak za Trst. Odmah po dolasku u Trst krećemo u panoramsko razgledanje centra grada: palata Gopčević, Kanal Grande sa Ponte Rosom, srpska pravoslavna crkva Svetog Spiridona, trg Ujedinjenja, palata Prefekture…Nakon obilaska Trsta povratak u Ljubljanu. Slobodno vreme. Noćenje.

4.Dan - ponedeljak 17.02. Ljubljana – Klagenfurt – Bled - Doručak. Fakultativni izlet: odlazak do Klagenfurta u austrijskoj pokrajini Koruška. Po dolasku, sledi kraće razgledanje grada: Teatar, Koruški Parlament – Landeshaus, Stari trg sa Gradskom kućom, Novi trg sa fontanom zmaja,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i mogućnost šopinga u tržnom centru „City Arkaden“. Nakon obilaska Klagenfurta polazak ka Bledu.. Po dolasku sledi šetnja do Bledskog jezera uz panoramski osvrt na Bledsko ostrvo i Bledski zamak. Slobodno vreme za uživanje u prelepom Bledu i za degustiranje čuvenih „kremnih rezina“ (krempite). Mogućnost organizovanja (fakultativno) mini krstarenja sa pletnama (tradicionalni Bledski čamci) po Bledskom jezeru sa posetom Marijanskom svetilištu na Bledskom ostrvu uz čudesno pripovedanje legendi…Nakon obilaska povratak preko Ljubljane za Srbiju.

5.Dan - utorak 18.02. Dolazak u Niš u jutarnjim satima.

cena

po osobi

BEOGRAD

JAGODINA

BATOČINA

NIŠ

POJATE

LESKOVAC

PROKUPLJE

1/2,1/3,1/4

99€

105€

109€

115€

Aranžman obuhvata:

- prevoz udobnim turističkim autobusom,

- smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom,

- usluga turističkog vodiča,

- panoramsko razgledanje grada,
- organizacioni troškovi.

Aranžman ne obuhvata:

-Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

-Individualne troškove putnika,

-Boravišnu taksu, plaća se u hotelu.

-Fkultativne izlete:
izlet Bled i Klagenfurt – 20€ po osobi,
izlet Postojinska jama i Trst – 20€ po osobi,
kod vodiča se doplaćuje ulaznica za Postojnsku jamu 25€

Način plaćanja:
30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre početka putovanja,
- 30% prilikom rezervacije, ostatak na rate, administrativnom zabranom ili čekovima na 3 rate,
- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.

Minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika.
Deca od 2-10god imaju popust od 50% u pratnji dve punoplative osobe (imaju sedište u autobusu, koriste zajednički ležaj).
Umanjenje za sopstveni prevoz je 20€ na cenu iz Niša po osobi.

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

NAPOMENA: za putovanje u Sloveniju je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.
VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU. Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50 osoba. Agencija zadržava pravo spajanja grupa sa drugim organizatorima putovanja. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora MM TOURS PUTOVANJA DOO, LICENCA OTP 2/2019

INFORMACIJE I REZERVACIJE NA TELEFON 027/323-118 ili 066/323-118

Pročitano 506 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 02 decembar 2019 17:53

Najnovije od Ceca

Više iz ove kategorije MALTA »

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

KURSNA LISTA

Trenutno na sajtu

Ko je na mreži: 10 gostiju i nema prijavljenih članova

Postavite nam pitanjeKako do nas