POZOVITE NAS NA TELEFONE: 027/323-118, 063/81-87-566, 066/323-188

PRAG Istaknut

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

PRAG – 06.03 -11.03.2020.

    Osmomartovski aranžman u zlatnom Pragu   

PRAG - “Zlatni grad” je glavni i najveći grad Češke. Nalazi se na reci Vltavi i ima oko 1,2 miliona stanovnika. Car Svetog rimskog carstva Karlo IV je Prag nazvao „zlatni grad“. Od XIX veka zovu ga i „grad stotinu tornjeva“, iako ih u gradu ima čak 550. Prag spada u najočuvanije velike gradove Evrope, njegovo prostano istorijsko jezgro  je  pod zaštitom UNESC - a. Kao jedan od najstarijih, najvećih i najlepših gradova u srednjoj Evropi, koji je pošteđen od razaranja u drugom svetskom ratu, Prag danas privlači milione turista iz čitavog sveta.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.Dan 06.03. PROKUPLJE / NIŠ – PRAG

Polazak sa parkinga kod Tempa u popodnevnim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjem na pumpama i motelima, radi preuzimanja putnika iz drugih gradova. Direktna noćna vožnja preko Budimpešte, Bratislave do Praga.

2.Dan 07.03 PRAG - HRADČANI

Dolazak u Prag ( raspored aktivnosti zavisi od vremena dolaska u grad, planirano je de grupa prvo smesti u hotel a onda se ide na razgledanje grada)  Posle kraćeg odmora se kreće u razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Hradčani - praški dvorac,  katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Zlatna ulica, Mala strana... (za obilazak navedenih lokaliteta ulaznice se kupuju na licu mesta kod vodiča). Staro mesto – Karlov most, bista Karla IV, jevrejska četvrt, Staromestanski trg, kula Orloj, Tinska crkva, spomenik Janu Husu, Vaclavske namesti. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan 08.03 PRAG - DREZDEN

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. FAKULTATIVNO poseta Drezdenu. Povratak u Prag u kasnijim večernjim časovima. Noćenje.

4. Dan 09.03 PRAG – KARLOVE VARI

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. FAKULTATIVNO poseta Karlovim Varima, čuvenom češkom banjskom lečilištu, poznatom po svojih 12 termalnih izvora, proizvodnji rakije Beherovke i  oblandi. U popodnevmim časovima povratak u Prag. Slobodno veče u gradu, za one koji ostaju u gradu individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan 10.03 PRAG – BRATISLAVA- NIŠ

Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja brodom FAKULTATIVNO po reci Vltavi (oko 60min).Nakon vožnje brodom polazak za Srbiju sa usputnim FAKULTATIVNIM obilaskom zamka Karlštajn - gotski dvorac koji je gradio Karlo IV kao mesto za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga (slobodno vreme za one koji ne obilaze dvorac - mogu ostati u etno selu koje se nalazi na 500m od zamka da kupe suvenire i da probaju češku hranu u etno restoranima). Posle kraćeg odmora nastavak vožnje  preko Slovačke i Mađarske sa kratkim usputnim pauzama.

6. Dan 11.03 NIŠ / PROKUPLJE - Dolazak u Niš / Prokuplje  u ranim jutarnjim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

HOTEL 3*

1/2  i 1/3

BEOGRAD

79

JAGODINA, BATOČINA

95

NIŠ

99

LESKOVAC,PROKUPLJE

VLASOTINCE

105

 

 

 

 

 

 

 

U cenu aranžmana je uračunato:

 • vožnja autobusom turističke klase običan ili dabldeker
 • smeštaj u 1/2, 1/3 sobama  u hotelu 3* na bazi tri noćenja sa doručkom
 • usluge lokalnog vodiča u Pragu, prema programu
 • obilazak Praga u pratnji lokalnog vodiča,
 • troškovi organizacije i vođstva puta.

U cenu aranžmana nije uračunato:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje ,
 • izlet do Karlovih Vari – 25€ ,
 • izlet do Drezdena - 30€
 • vožnja brodom po reci Vltavi – 15€,
 • dvorac Karlštajn – 18€
 • individualni troškovi

DOPLATE:

 • za 1/1 sobu doplata je 35€  

Način plaćanja:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Dinamika plaćanja: 30% prilikom rezervacije, ostatak u ratama do polaska ili čekovima građana ili putem administrativne zabrane do jula bez uvećanja.

*plaćanje putem administrativne zabrane na rate bez kamate.

Za realizaciju fakultativnih izleta neophodno je minimum 20 prijavljenih osoba.

Fakultative:

*KARLOVE VARI

Jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu.  Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi

*DREZDEN

Glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja i mnogih baroknih zdanja nazivan je Firencom na Elbi.

*KRSTARENJE VLTAVOM

Kroz Prag protiče Vltava, i to u dužini od skoro 30 kilometara. Čak osamnaest mostova koji se pružaju preko reke daju poseban šarm ovom gradu. Krstarenje Vltavom i posmatranje grada iz te perspektive je uživanje koje ne treba propustiti. Tokom vožnje uz pratnju vodiča  I njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozoriste...) videti nove slike Praga koje će  Vam zauvek ostati u sećanju.
 

 

Napomena: za putovanje u Češku je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU.

MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije MM TOURS PUTOVANJA DOO,licenca OTP 2/2019.
INFORMACIJE I REZERVACIJE NA TELEFON 027/323-118 ili 066/323-118

Pročitano 645 puta

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

KURSNA LISTA

Trenutno na sajtu

Ko je na mreži: 11 gostiju i nema prijavljenih članova

Postavite nam pitanjeKako do nas